Gå til hovedindhold

Vuggestuen Gårdhaven

Velkommen til Vuggestuen Gårdhaven. Vi har fokus på gode læringsmiljøer og et professionelt arbejdsfællesskab.

Pandekager, omelet eller noget helt andet - der er mange muligheder, når man laver mad af sand
 • Læs op

Indhold

  Vi er en lille bynær vuggestue, som har to grupper med 13 børn i alderen 0-3 år. Hos os inviteres du ind i et hyggeligt børnefællesskab, hvor alle kender alle – børn såvel som voksne. Vi er ét fælles hus, og vi sætter børnenes behov i centrum.

  Vi arbejder sammen om at opfylde kerneopgaven, og derfor er forældrene også en afgørende del af fællesskabet. Vi lægger stor vægt på det gode forældresamarbejde, og ser det som en nødvendighed for at skabe de bedste betingelser for børnenes trivsel og udvikling.

  Har du spørgsmål om Vuggestuen Gårdhaven, så kontakt pædagogisk leder Hanne Christensen.

  Sådan ser her ud

  Gårdhaven ligger i en lille oase midt mellem byens karreer. Vi elsker at være i naturen, og vi er der faktisk, lige så snart vi træder ud på vores legeplads. Her er der små huler mellem buske og træer, og vi har en urtehave, hvor vi både dufter, smager, mærker og ser vores krydderurter vokse. Vi har også børnevenlige trampoliner, balanceredskaber og en stor sandkasse.

  Centralt i vores hus ligger køkkenet og vores fælles tumlerum, hvor vi har mange aktiviteter. I hver ende af huset ligger en stue, hvor rummene er store og lyse.

  I Gårdhaven tilbydes børnene inspirerende og trygge læringsmiljøer, som giver dem rige muligheder for udvikling, læring og dannelse.

  Forrige Næste

  Hver dag samarbejder personalet om at skabe de bedste betingelser for børnene i Gårdhaven. Vi bringer alle vores fagligheder, personligheder og kompetencer i spil i et målrettet arbejdsfællesskab, og ved at udnytte vores forskellige styrker sikrer vi gode læringsmiljøer for børnene.

  Vi sætter stor værdi i at styrke relationerne mellem børnene. Mens de voksne er til stede som støtter fokuserer vi på, at børn lærer bedst af hinanden.

  I hverdagen har vi også fokus på kommunikation og sprogudvikling. Derfor har vi et lille bibliotek, hvor I meget gerne må låne bøger med hjem, så børnene kan dele deres læseoplevelser med familien. Gennem læsning bruger børnene deres fantasi og styrker deres sprog.

  Vores hverdag

  Kl. 6.30

  Gårdhaven åbner. Om morgenen mødes de morgenfriske i køkkenet og det tilknyttede opholdsrum til en rolig start på dagen med morgenmad og fælles leg.

  Kl. ca. 9

  Vi holder samling, hvor vi har særligt fokus på sproglig opmærksomhed gennem rim, remser, sang og læsning. 

  Kl. ca. 9.30

  Dagens aktiviteter starter, og de tilrettelægges dagligt ud fra det enkelte barns og børnegruppens behov. En gang imellem tager vi også på tur til f.eks. Den Gamle By eller leder efter trolde på det gamle Amtssygehus.

  Kl. 11

  Vi spiser frokost og øver os i at spise med gaffel, hælde vand op og drikke af glas. Bagefter sover vi til middag.

  Børn under ca. et år spiser og sover dog ofte forskudt, men så snart de kan, spiser og sover de samtidigt med de større børn.

  Kl. ca. 14

  De fleste børn er vågne igen, men da de yngste ofte sover forskudt i forhold til de større børn serveres eftermiddagsmaden efterhånden, som børnene vågner. 

  Fra kl. 16

  Vi leger sammen - både i tumlerummet, i grupper på tværs i huset og på legepladsen.

  Kl. 17.00

  Gårdhaven lukker - mandag og fredag dog kl. 16.30.

   

  Traditioner der styrker fællesskaberne

  • Februar er der fastelavn med sjove og kreative udklædninger, tøndeslåning og fastelavnsboller
  • Juni afholder vi sommerfest på legepladsen, hvor forældrene kommer med frugt, kage og boller.
  • December kendetegnes af juleaktiviteter med bl.a. julefest for børn og forældre.
  • Vi har bedsteforældredag, hvor børnene kan tage deres bedsteforældrene, eller anden tæt familie, med i Gårdhaven.

  I Gårdhaven har vi vores egen kost- og køkkenfagligt uddannede medarbejder til at lave maden til os. Dette er muligt, da der er tradition for at forældrene vælger en fuldtidskostordning til deres børn. Vi har guldmærket i økologi og derudover er måltiderne ernæringsmæssigt rigtigt sat sammen, så børnene får den rette energi til en dag i vuggestue.

  Det betyder:

  • Børnene tilbydes et morgenmåltid bestående af brød eller grød, hvis de møder inden kl. 7.30.
  • Alle børn får tilbudt et let mellemmåltid omkring kl. 9, typisk bestående af rugbrød med smør, frugt og vand.
  • Til middag har vi en grøddag, suppedag, fiskedag, kød/vegetardag og rugbrødsdag.
  • Eftermiddagsmåltidet kan bestå af friskbagte boller, rugbrød, grødvafler og der til frugt og mælk.
  • De sidste børn får gerne en ekstra bid brød omkring kl.16.

   

  Mad fra vores køkken

  Her er et par billeder fra vores køkken

  Vi stemmer om det

  Det er dig som forælder, der er med til at bestemme, om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning, eller om vi skal have med madpakker med. Der er en afstemning om det hvert andet år.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  Et godt samarbejde mellem dig som forælder og stuens personale har en afgørende betydning for dit barns trivsel, læring, udvikling og dannelse.

  For os er det vigtigt, at du føler dig mødt og forstået, så du i tillid og tryghed kan dele dine tanker og bekymringer om barnet med os. Vi samarbejder om barnets trivsel, og personale såvel som pædagogisk leder står altid til rådighed, hvis I skulle have brug for at drøfte eller vende noget.

  Obligatoriske samtaler

  Udover de nævnte samtaler i dagligdagen, inviterer vi også til en række samtaler, der ligger i en fast kadence:

  • Ca. 3 måneder efter opstart afholdes en samtale mellem den primære pædagog og forældre.
  • Når barnet er 1 år: Vi taler om barnets generelle udvikling og trivsel.
  • Når barnet er ca. 2,5 år: vi afholder en status og udviklingssamtale kaldet ”På vej til børnehave”.

   

  Få indflydelse på hverdagen

  Forældrene i Gårdhaven har mulighed for at komme tættere på deres barns hverdag og personalet ved at deltage i forældrerådet. Du er også meget velkommen til at være med.

  I forældrerådet arbejder vi med mange praksisnære temaer såsom modtagelse af nye børn og forældre, hvad vil det sige at være børnehaveklar og temaer fra den pædagogiske læreplan.

  Vi vil meget gerne have input fra forældrene. Forældreperspektivet et meget vigtigt for os og får en central betydning, når der skal træffes principielle beslutninger.

  Vi holder møde ca. 4 -5 gange om året.

  Én fra forældrerådet deltager i bestyrelsen for Møllevang Dagtilbud. Se, hvad vores bestyrelse arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Evaluering af arbejdet med den pædagogiske læreplan 2022

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023