Og hvad er så det gode børneliv? For os er det sunde børn, der trives og har gode venner at lege med. Det vil vi gerne bidrage til.

Vi lægger stor vægt på at være nærværende, i øjenhøjde, have omsorg og skabe tryghed for de børn, som er i Børnehuset Vesterbo. Alle børn kan en hel masse, og vi ser ressourcer frem for eventuelle begrænsninger.

Trivsel er et andet vigtigt nøgleord hos os. Vi vil trivsel på alle planer – hos børnene, men også hos forældrene. Derfor vægter vi forældresamarbejdet højt. Vi lytter til dig og ser frem til, at du kommer med viden om barnet og kommer med dine spørgsmål.

Du kan forvente af os, at vi er autentiske – altså at vi viser, hvem vi er som mennesker – og at vi taler ud fra vores faglige viden om pædagogik.

Vi skal have gode dage sammen, og de gode dage skaber vi ved at møde alle – både børn og forældre – med godt humør.

 

Har du spørgsmål til Børnehuset Vesterbo, så kontakt pædagogisk leder Lykke Noe.

Vi er gode til at dele os i små grupper og bruge hele vores store hus. Meget af tiden er vi på vores dejlige legepladser, for vi er glade for at være udenfor.

Vesterbo er fra 1954 og blev indviet af Dronning Ingrid, som en af byens første institutioner. Billeder af dette kan du se, når du kommer op på 1. sal, hvor der er et forældrerum. Her kan du sidde, når dit barn starter og er ved at i gang med at lære sin vuggestue eller børnehave at kende.

Vores hus ligger på Poul Martin Møllers vej tæt på Botanisk Have.

Billeder af vores hverdag

 

Hver dag leger, lærer og griner ca. 80 børn fra 0-6 år sammen med ca. 24 voksne. Der er tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper.

Børnene er opdelt i stuer, og børnene har både mulighed for at være i små grupper samt i det store fællesskab. Når børnene er sammen med få, giver det dem plads til fordybelse, og i det store fællesskab kan de få nye venner at lege med. Det er også her, de øver sig i at være sammen med andre og være del af et fællesskab.

Dagen begynder i Regnbuen, hvor der er morgenmad for de børn, som starter dagen tidligt. Herefter fordeler vi os på stuerne og går i gang med forskellige aktiviteter – meget af tiden er vi ude.

Kl. 6.30-7.30

Morgenmad i Regnbuen for de børn som er kommet

Kl. 7.30-8 

Vi går ud på stuerne. Flere børn kommer, og vi går i gang med at lege, læse og hygge

Kl. 8.45 

Vi spiser lidt brød og frugt og har samling

Kl. 9.30

Vi leger. Der er også pædagogiske aktiviteter – nogle er planlagte, og andre opstår spontant ud fra det, børnene er interesserede i.

Kl. 10.30-11 

Frokost for vuggestuen

Kl. 11-11.30 

Frokost for børnehaven

Kl. 12-14 

De mindste børn sover, og de ældste børn leger ude

Kl. 14

Vi spiser eftermiddagsmad

Kl. 14.30-16 

Vi laver aktiviteter og leger

Kl. 16-17 (fredag kl. 16.30)

De sidste samles i Regnbuen

Ugen

Børnene bliver præsenteret for mange forskellige temaer i løbet af ugen. Det kan f.eks. være musik, teater, kreative projekter og mulighed for at lære at bruge deres krop. Fredag er en festdag, hvor vi holder fredagssamling for hele huset.

Traditioner

Vi har en lang række traditioner. Det er børnejulefrokost, Lucia, juletræsfest, fastelavn, påske, sankthans, afslutning for kommende skolebørn og løvfaldsfest.

Alle arrangementerne afholdes på børnenes præmisser og ud fra deres alder.

Hvad er bedre end duften af god mad? I Børnehuset Vesterbo har vi den store fornøjelse af at have eget køkken, og det nyder alle godt af hver dag.

Måltidet er en vigtig del af dagen, og de gode samtaler rundt om bordet er i centrum. Vi tager os tid til at spise og tale sammen om maden og dagens oplevelser. Det er også tiden, hvor børnene øver deres motorik – f.eks. at bruge en gaffel og hælde vand i glasset. At kunne spise sin egen mad giver selvtillid.

Maden laves primært af årstidens økologiske råvarer. Vi har guldmærke, hvilket viser, at over 90% er økologisk. Der er rigtig mange grønsager i vores mad, da vi også tænker på klimaet. Kød får vi hver 14. dag, så protein kommer de fleste dage fra linser og bønner.

Vi spiser meget fisk. Der er fisk en gang om ugen til det varme måltid og to gange om ugen som pålæg. Vores brød og boller er hjemmebagt.

Køkkenet er åbent, så du som forælder kan også komme forbi og få gode råd om børn og mad.

Mad fra vores køkken

Her er et par billeder af mad fra vores køkken:

Vi stemmer om det

Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning, eller om vi skal have med madpakker med. Der er afstemning hvert andet år.

Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

Vi har brug for dig som forælder, for at vi kan lykkes med at skabe trivsel for dit barn. Børnehuset Vesterbo sætter derfor samarbejde med forældre i centrum.

Vi lytter til det, du fortæller om dit barn, og vi vægter tillid, ærlighed og gensidig respekt højt i vores samarbejde.

For at samarbejdet kan fungere, har vi brug for, at du investerer tid. Vi afsætter tid til både snakke i hverdagen og til møder med dig. Du er velkommen til at opsøge medarbejderne med spørgsmål, og døren til den pædagogiske leder er også åben.

I Børnehuset Vesterbo er der en engageret forældregruppe. Vi meget glade for, at forældrerådet giver sparring og nye idéer til vores hverdag.

Og vi siger tak for, at du som forælder deltager i forældretilfredsheds-undersøgelser. Forældrenes besvarelser bruger vi til at sikre god udvikling af vores praksis.

Få indflydelse på hverdagen

I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

I Børnehuset Vesterbo har vi omsorg for børnene. Vi lægger vægt på tryghed og glæde, fordi det er forudsætningen for, at børnene kan udvikle sig og trives.

Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

Den pædagogiske læreplan

Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.