Gå til hovedindhold

Et godt dagtilbud for alle

Læs om kernen i vores dagtilbud. Vi har fokus på: fællesskab, faglighed og forældre

Se hvor gode vi er til at cykle - vi voksne deler børnenes glæde over at kunne selv
 • Læs op

Indhold

  Fællesskab – at være sammen giver glæde

  I Møllevang Dagtilbud er hverdagen fyldt med fællesskab og relationer. Hos os får barnet nye venner at lege med. Barnet lærer også voksne at kende, der ser og hører hvert enkelt barn hver dag. Nogle gange er vi sammen i en lille gruppe af børn og voksne. Andre gange i en stor gruppe. Det giver mulighed for både fordybelse og at lære nye at kende – måske er der en ny legekammerat fra en anden stue.

  Fællesskab er et nøgleord for os, fordi det er grundlaget for trivsel og læring. Hos os må ingen være udenfor, så vi giver barnet mulighed for at indgå i forskellige fællesskaber. Når et barn har gode relationer, er barnet glad og har mod på at kaste sig ud i at lære.

  Legen er den vigtigste aktivitet i vores hverdag. Det er sjovt at lege, men vi leger ikke bare for sjov. Vi gør det også, fordi barnet eksperimenter og øver sig i at bruge kroppen, sproget, sin fantasi og at være sammen med andre. I legen udforsker og skaber barnet sin verden, og mange følelser bliver undersøgt.

  Faglighed – vi vil noget med dit barn

  Der er pædagogik i alt, hvad dit barn oplever sammen med os – når barnet leger, hører oplæsning fra en bog, spiser frokost, tager støvler på, vasker hænder eller nogle af de mange andre ting, hverdagen er fyldt af. Der ligger altid en hensigt i det, vi gør, for vi vil hjælpe barnet med at blive så dygtigt, som det kan.

  Pædagogikken handler ikke kun om her og nu, men rækker langt ud over tiden i Møllevang Dagtilbud. Vi arbejder nemlig for barnets livsduelighed; altså at styrke barnets evne til at leve et godt liv, hvor det er i stand til at skabe relationer og har lyst til at lære. Vi giver barnet erfaringer med, som kan bruges resten af livet.

  Er der noget, barnet har svært ved, taler vi voksne sammen om, hvad vi kan gøre for at hjælpe. Vi deler erfaringer med hinanden og søger ny faglig viden - f.eks. fra talepædagog, fysioterapeut eller psykolog. Vi er altid nysgerrige på nye måder at handle på, da børn er forskellige og har forskellige behov.

  Forældre – de vigtigste samarbejdspartnere

  Din viden om barnet er guld værd, når vi i Møllevang Dagtilbud skal skabe en god og udviklende dag for dit barn. Vi stiller spørgsmål til dig, når der er noget, vi har brug for at vide, og vi lytter, når du kommer til os.

  Vores fælles samarbejde er afgørende for barnets udvikling, trivsel, dannelse og læring. Vi arbejder altid for, at samarbejdet skal være med tillid og respektfuldt. Du kan stole på, at vi henvender os til dig, hvis noget udfordrer eller er svært for barnet. Når vi sammen med dig skal holde et møde om barnet, vil vi altid informere dig om formålet forinden.

  Læs mere om hvem vi er (link)

  Sidst opdateret: 31. oktober 2023